A mesterszakács szerző – Daniel Green – nemzetközi sikerkönyvet alkotott: a fűszerek ötletdús és okos kombinálásával – a bazsalikomtól és a mentától a gyömbérig, a chiliig és a citromfűig – úgy bolondítja az egyszerűbb fogásokat is, hogy az ételek csodálatos ízekkel telítődnek, és észrevétlenül helyettesíti az ízfokozó, ám a koleszterinszintet emelő zsírokat. „Mesteri fogásokkal” csökkenti a tejszín és a vaj használatát is anélkül, hogy ez az ízek rovására menne. A kötet társszerzője Catherine Collins RD a londoni St. George Kórház vezetõ dietetikusa, Brit Dietetikus Társaság hivatalos szóvivője, aki állandó szereplője a különböző televízióműsoroknak.
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 144 ISBN: 978-963-88275-2-4 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||||||
Daniel Green előszava
Szakterületem az egészséges étkezés, és mindig frissen, egyszerűen és érdekesen szeretem előadni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy számos országban dolgoztam Ázsiától és Európáig. A mediterrán országok mindig is hatalmas inspirációt jelentettek, és ami igazán csodálatos, hogy ez a főzési stílus egyúttal az egyik legegészségesebb is. A könyvben sok egyszerű és ízletes halas recept szerepel, s remélem, ez majd azoknak is meghozza a kedvét, akiknek nincs sok gyakorlatuk a halak elkészítésében. A könnyen beszerezhető hozzávalókat szeretem használni, és az újdonságokkal való kísérletezést sem vetem meg, de nem szándékozom „újra feltalálni a kereket”, mivel oly sok fogás létezik, amelyek igazi klasszikusok, és nincs szükségük változtatásra. Az ételek megjelenése is fontos, hiszen élvezet olyan fogást összeállítani, ami „szem-szájnak ingere”.
A koleszterinszintet bizonyos határok között kell tartani, és szerencsére a kiegyensúlyozott étrend valódi változást hozhat. Remélem, könyvünkben talál majd olyan receptet, amelyet imád, amelyeket el szeretne készíteni, és nem érzi majd azt, hogy kompromisszumra kényszerül, mivel nem használhatja a magas telítettzsír-tartalommal rendelkező élelmiszereket. Mióta lefogytam, sosem használok vajat és tejszínt a receptjeimben, de ez nem jelent korlátozást. Gondoljon ne csupán az olívaolajra, hanem a többi érdekes olajféleségre, amelyekben alacsony a telített zsírok mennyisége, például a szezámolajra és a dióolajra. A friss zöldfűszerekkel és a többi fűszerrel, a bazsalikomtól és a mentától a gyömbérig, a chiliig és a citromfűig nagyszerűen megbolondíthatjuk az egyszerűbb fogásokat, majd meglátja, hogyan telítődnek az ételek csodálatos ízekkel, és akkor már nem fogja hiányolni a zsírt. Receptjeimmel – remélem – könnyű lesz a diéta.
Mindig próbálja a megfelelő ételeket választani, hogy ne csak etesse, hanem valójában is táplálja szervezetét, és folyamatosan érezni fogja ennek jótékony hatását. S ha mindezt el lehet készíteni ízletes, egyszerű módon, akkor az már fél siker!
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 144 ISBN: 978-963-88275-2-4 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||||||