orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A koleszterin csökkenthető -- Részletes tartalom

E-mail

A koleszterin csökkenthetőA mesterszakács szerző – Daniel Green – nemzetközi sikerkönyvet alkotott: a fűszerek ötletdús és okos kombinálásával – a bazsalikomtól és a mentától a gyömbérig, a chiliig és a citromfűig – úgy bolondítja az egyszerűbb fogásokat is, hogy az ételek csodálatos ízekkel telítődnek, és észrevétlenül helyettesíti az ízfokozó, ám a koleszterinszintet emelő zsírokat. „Mesteri fogásokkal” csökkenti a tejszín és a vaj használatát is anélkül, hogy ez az ízek rovására menne. A kötet társszerzője Catherine Collins RD a londoni St. George Kórház vezetõ dietetikusa, Brit Dietetikus Társaság hivatalos szóvivője, aki állandó szereplője a különböző televízióműsoroknak.


Megjelenés: 2009
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 144
ISBN: 978-963-88275-2-4
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

    nem rendelhető

RÉSZLETES TARTALOM

A kiadó előszava
Bevezetés
A változtatás ideje
A koleszterin rejtélye
A koleszterin a szervezetben
LDL („a rossz, kártékony koleszterin”)
HDL („a jó, jótékony koleszterin”)
Hogyan tudom ellenőrizni
a koleszterinszintemet?
Az ideális koleszterinszint
A koleszterin és az érelmeszesedés
Hogyan rakódik le a koleszterin?
Az érelmeszesedés hatása az egészségre
A koleszterin és a keringés kapcsolata
A kockázati tényezők csökkentése
Testmozgás
Dohányzás
Elhízás
Étrend
Stressz
Cukorbetegség
Magas vérnyomás
Dióhéjban
A szívbarát étrend
A mediterrán étrend kulcsfontosságú tulajdonságai
Gyümölcsök és zöldségek a mediterrán étrendben
A természet gyógyító ételei
Teljes kiőrlésű gabona a mediterrán étrendben
Zsírok a mediterrán étrendben
Telített zsírok
Egyszeresen telítetlen zsírok
Többszörösen telítetlen zsírok
Vegetáriánus étrend
Táplálékkiegészítők a koleszterincsökkentő étrendben
Mediterrán étrend: az életstílus elsajátítása
Tíz módszer, ami segít az étrendjét a mediterrán étrendhez közelíteni
Érje el a magasságának megfelelő testsúlyt!
Tervezze meg a rendszeres étkezést!
Élelmiszercímkék
Éttermi étkezés: válassza az egészségeset!
REGGELIK
Több mint müzli
Energiadús smoothie
Palacsinta hajdinalisztből
Reggeli szelet
Banános zabkása
Tojásrántotta füstölt lazaccal
Édeskukorica-lepény mártogatós szósszal
Mexikói burrito
Krémes rizskása (congee)
Muffin szárított gyümölccsel
Spanyol omlett
Párolt dim-sum
Kedgeree friss lazaccal
Levesek és saláták
Sütőtökkrémleves
Hűs avokádóleves
Citromfűleves édeskukoricával
Gazpacho
Tápláló halleves
Fűszeres thai leves
Csirkehúsleves
Vegyes zöldfűszeres saláta 6
Csicseriborsós babsaláta
Saláta négyféle gombával
és szarvasgombaolajjal
Rukkolás tonhalsaláta
Klasszikus francia saláta
Friss nizzai tonhal
Thai csirkesaláta
Csirkemájsaláta
ELŐÉTELEK ÉS KÖNNYŰ ÉTELEK
Sült fokhagyma
Sült sütőtök fokhagymával

Sült burgonya zsályával
Zsírszegény burgonykarikákZöldbab japán módra
Brokkoli osztrigaszószban
Wokban sült tofu és spenót
Tojásos sült rizs
Avokádós-paradicsomos tornyok
Paradicsomos és bazsalikomos bruschetta
Variáció
Rakott padlizsán fetával
Spárgából készített tutaj lazacikrával, avokádóágyon
Marinált lazacos sashimi
Lazacos-kapros habkrém
Tepsiben sült szardínia
Tonhal-tatár
Mediterrán marinált tonhal
„Mézes-mázos” csirke
Keleti csirke salátalevélben
Klasszikus amerikai hamburger
Bárányhús tandoori ízesítéssel
Hagymás máj pirítóssal
FŐÉTELEK
Penne napon szárított paradicsommal és fenyőmaggal
Gombás rizottó szarvasgombaolajjal
Spagetti karamellizált zöldségekkel
Gnocchi vadgombás szósszal
Tigrisrák szójaszószban
Vegyes chilis bab
Lazacos halpogácsa
Főtt lazac ötféle zöldfűszerrel
Kuszkuszban és napon szárított paradicsomos krémben sült tőkehal
Mediterrán stílusú sült tőkehal
Nizzai tengeri sügér egészben
Sütőben sült makrélahalmok
Ázsiai zöldséghalomban sült tengeri sügér
Félig átsült tonhalszelet spárgával
Vörös csattogóhal naranccsal, citrommal és lime-mal
Halas rizottó
Francia halászlé
Friss halburger ciabattán
Párolt tengeri sügér kínai módra
Citromos-ragadós csirke
Sült csirke olasz módra
Wokban sült kínai sertéshús
Sáfrányos csirke
Marokkói báránysült kuszkuszon
Borjúmáj wasabis burgonyapürével
DESSZERTEK
Hűs eperleves friss mentalevéllel
Kajszibarackos-narancsos gyümölcskrém
Főtt körte vaníliával
Grillezett gyümölcs
Karamellizált narancs
Szezámmagos banán
Nyári puding
Könnyed égetett krém
Palacsinta ázsiai gyümölcsökkel
Málnakrém
Tökös-sajtos sütemény
Fagyasztott joghurt
Szorbet bogyósgyümölcsökkel
Könnyű csokoládétorta
Hűtött csokoládés sütemény
ALAPRECEPTEK
Klasszikus francia öntet
Japán wasabis öntet
Keleti öntet
Tofus guacamole
Salsa
Thai mártogatós szósz
Zsírszegény hummusz
Tzatziki
Padlizsános mártás
Paradicsomos-fetás mártás
Olívabogyókrém (tapenade)
Zöldséglevesalap
Hallevesalap
Csirkehúsleves-alap

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK


Megjelenés: 2009
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 144
ISBN: 978-963-88275-2-4
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 2300 Ft

    nem rendelhető


 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark