A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának második-harmadik leggyakoribb oka a világon. Az Európai Unió országaiban évente 80-90 000 új esetet fedeznek fel. Magyarországon évente átlagosan 2400 új beteget diagnosztizálnak és évente 1400-an halnak meg ebben a betegségben. Korai felismerése, az időben elkezdett kezelés és életmód-változtatás, valamint az egészséges táplálkozás akár teljes gyógyuláshoz vezethet.
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 176 ISBN: 978-963-88275-8-6 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||
Egyre több tudományos vizsgálat bizonyítja, hogy a prosztata egészséges működését segítheti, ha a megfelelő ételeket fogyasztjuk és az ártalmasakat kerüljük. E könyv közérthetően ismerteti prosztatamegbetegedések és a táplálkozás, összefüggéseit feltáró legújabb kutatási eredményeket.
A kötet bevezetője felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás jelentőségére a prosztatadaganat kialakulásának megelőzésében. Meggyőzően bemutatja, hogy a egyes tápanyagokat előnyben részesítő étrend milyen szerepet játszik a prevencióban, illetve a daganatos sejtek terjedésének megakadályozásában.
A bevezetőben választ talál arra, hogy miért olyan fontosak az étkezési szokások? Hogyan segíthetik egyes tápanyagok a megelőzést, illetve a gyógyulást? Miben találhatóak olyan összetevők – mint például a polifenolok, likopin, szelén, D- és E-vitamin –, amelyek bizonyítottan jótékony hatásúak a prosztatabetegségekre, illetve kialakulásuk megelőzésére.
Ezt követi száz ínycsiklandó és tápláló étel receptje, melyek között megtalálhatók reggelik, levesek, hús- és halételek, saláták, zöldséges ételek, desszertek. Minden receptnél feltüntettük az egy adagban található telített zsír mennyiségét is. Számos recept, így a lóbabos-almás pirítós, a marokkói bárányragu, a csirkehús diós-gránátalmás öntettel, a lazacos vermicelli saláta, a göngyölt káposzta vörös lencsével és hagymával, vagy a málnavelős, gyümölcsös „rubinsaláta” összeállításában olyan mesterszakácsok vettek részt, mint Antony Worrall Thompson, Cyrus Todiwala, Raymond Blanc, Alex Mackay és Gino D'Acampo.
Ezek a receptek jó szolgálatot tesznek egy család mindennapi életében éppúgy, mint egy különleges hangulatú vacsoránál. Alapot szolgáltatnak egy olyan étrendhez, mely segíthet megelőzni a prosztatadaganat kialakulását, illetve hátráltathatja a daganat növekedését. Ami a legfőbb: a kötetben bemutatott ételek nem csak ízletesek, de egészségesek is. A szakácskönyv meggyőzően bizonyítja, hogy a diéta során is ízletesebbnél ízletesebb ételeket fogyaszthatunk.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK
- Előszó >>
- A szerzőkről >>
- A Zafír Press Kiadó előszava >>
- A Prostate Cancer Research Foundation előszava >>
- Részletes tartalom >>
- Receptek >>
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 176 ISBN: 978-963-88275-8-6 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||