orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Kemoterápia alatt -- Étrendi tanácsok, gyógyító ételek

Kemoterápia alatt -- Étrendi tanácsok, gyógyító ételek

E-mail

Kemoterápia alattEz a nem mindennapi szakácskönyv összefoglalja a kemoterápia, illetve a sugárkezelés alatti táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és ízletes recepteket gyűjt egybe, amelyek elkészítésével a betegek alkalmanként még élvezni is tudják az étkezést. Egy mesterszakács ötletei és orvosi, dietetikai kutatások alapján születtek a kötet receptjei, étkezési tanácsai, amelyek nagy segítséget jelentenek a kezelés alatt álló rákbetegeknek és családjaiknak.


Megjelenés: 2010
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 160
ISBN: 978-963-88275-9-3
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.

Kemoterápia alattA kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásaként a betegeknek gyakran megváltozik a szag- és az ízérzékelése, csökken az étvágya, súlyos szájszárazsággal, a száj és a nyelőcső nyálkahártyájának sérülései, fekélyei miatt nyelési nehézségekkel küzdenek. Állandósul a hányinger, hányás, hasmenés. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy e kezelések alatt a betegek megtartsák a súlyukat és általános kondíciójuk se romoljon le.

A kötet első részében az étkezési nehézségekről olvashat, amelyek a kemoterápia, ill. sugárkezelés során fellépnek. Christine Archer-Mackenzie szakorvos részletesen leírja a különböző tápanyagok hatását a daganatos betegségekre – bemutatva azt, hogy melyek javíthatnak és melyek ronthatnak a rákbeteg állapotán, és a mellékhatásokat enyhítő jó tanácsokkal látja el az olvasókat.

A második rész több mint 100 ízletes receptet tartalmaz. E szakácskönyvben nem a megszokott fejezetcímeket találjuk, a szerzők – figyelembe véve azt, hogy a beteg pillanatnyi állapotától függően milyen állagú ételt képes elfogyasztani –, olyan fejezetcímeket adtak, mint például „Könnyű habos, Selymesen krémes, Puha harapnivalók, Folyékony és üdítő finomságok”.

A széles választék és a részletes információk megkönnyítik a döntést, hogy mikor mit kínáljunk a betegnek, milyen étrendet érdemes összeállítani a kezelések alatt. Étvágygerjesztő és a főzéshez is kedvet csináló receptek sokaságát találja a kötetben, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy a betegek eleget egyenek, és alkalmanként még élvezzék is az étkezést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark