A kötet szerzői mint családtagok személyesen is érintettek voltak, mindketten hosszú évekig ápolták és támogatták férjüket a betegség leküzdésében. José van Mill, szakácsművész és séf, gasztronómiai szakíró és Christine Archer-Mackenzie a rákbetegség kezelésével és azok mellékhatásainak kutatásával foglalkozó kutatóorvos.
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 160 ISBN: 978-963-88275-9-3 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||
José van Mill
Édesapja éttermében nőtt fel. Diplomáját a londoni Cordon Blue Szakácsművészeti Főiskolán szerezte. Évekig dolgozott séfként, jelenleg gasztronómiai szakíró, stylist, több cégnél táplálkozási és gasztronómiai tanácsadó. A Rózsaszín Szalag Alapítvány (Pink Ribbon Foundation) – az emlőrák veszélyére és megelőzhetőségére figyelmeztető mozgalom – táplálkozási szakértője és tanácsadója. E könyv megszületésében személyesen érintett volt, az ételek és az étrend összeállításának új szempontrendszerét az alatt az idő alatt kísérletezte és dolgozta ki, amíg férje a rákbetegséggel küzdött. Ma a Rózsaszín Szalag Alapítvány számára fejleszti tovább a rákbetegek táplálkozására kialakított ételkészítési és -összeállítási módszerét – megalkotva számtalan újabb és újabb ízletes étel receptjét.
Christine Archer-Mackenzie
A londoni egyetemi testület kórházi alapítványi szövetségének választmányi tagja (Board of London’s University College Hospital Foundation Trust). Hosszú évekig kutatóorvosként dolgozott, a rákbetegség kezelésével és a kezelések mellékhatásainak vizsgálatával foglalkozott. Amikor férjénél rákbetegséget diagnosztizáltak, kutatásaiban a rákbetegek étkezését, a kezelések melletti táplálkozási lehetőségekre, ill. a betegek megfelelő táplálkozására (tápanyagok és szükséges mennyiségük) koncentrált – ezzel is segítve férje felépülését.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK