orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kemoterápia alatt -- Részletes tartalom

E-mail

Kemoterápia alattMivel nem mindennapi szakácskönyvről van szó – bár a receptek leírása ugyanolyan, mint bármely más ilyen kötetben –, ezért a kötet céljai és tagolása, fejezetcímei a betegek pillanatnyi étkezési igényeit tartja szem előtt. E sajátos tagolás jelentősen megkönnyíti az étel kiválasztását és elkészítését – számtalan ötletet adva a változatos étkezéshez.


Megjelenés: 2010
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 160
ISBN: 978-963-88275-9-3
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.

RÉSZLETES TARTALOM

Köszönet és ajánlás Puha harapnivalók
Zafír Press előszó Burgonyasaláta
Bevezetés Krémsajtos, paradicsomos szendvics
A rákbetegség és az étkezés Dinnyesaláta feta sajtos öntettel
Mi a rák? Gombás, paradicsomos tésztasaláta
A rák kezelése Padlizsános, csirkés szendvics
Sebészeti beavatkozás Jeges málna tejsodóval
Kemoterápia, sugárkezelés Epres, áfonyás zselé
Mellékhatások Krémes rizspuding vörös áfonyával
A táplálkozás fontossága Mézes gyümölcssaláta
Miért fontosak egyes ételek a rákbetegek étrendjében? Csirkeragu rizzsel
Antioxidánsok Makaróni póréhagymával, sonkával és sajttal
Más, jótékony hatású fitotápanyagok Rizs gyümölccsel és dióval
Mitől óvakodjon? Gombás csirke wokban sütve
A rákbetegség fajtája és az étrend Paradicsomos, sült paprikás palacsinta
Étkezési nehézségek Zabkása mandulával és mézzel
Megváltozott ízek és szagok Sült banán habos juharkrémmel
A legjobb, amit tehetünk… Lekváros palacsinta (crepe) vaníliás cukorral
A könyv célja Mézes gyümölcsfagylalt 96
A módszer Folyékony és üdítő finomságok
Az ételek állaga Citromos, narancsos répaleves
Könnyű habos ételek Uborkás almaturmix
Selymesen krémes fogások Málnás gazpacho
Puha harapnivalók Paradicsomos paprikaleves
Folyékony és üdítő finomságok Diós spenótturmix
Friss, ropogós falatok Mandulás őszibarackturmix
Szilárd és tápláló ételek Eperdzsúsz vörös áfonyával
Hideg vagy meleg étel? Hideg leves sokféle gyümölcsből
Az ízesítés Banános, gyömbéres vaníliaturmix
Az adag mérete Tejszínes édesköményleves 
Higiénia Sűrű zöldségleves csirkével és paradicsommal
A receptekről Paradicsomos padlizsánkrémleves
Beválik-e ez a módszer? Zöldségleves
Jótékony hatású élelmiszerek Tökleves szójaszósszal
Különösen ajánlott élelmiszerek Zöld tea tejjel és fűszerekkel
Alkalmanként fogyasztható élelmiszerek Forró ánizsos tej
Kerülendő élelmiszerek Körteleves mézzel
Tippek és tanácsok Meleg almalé fahéjjal
Evés és ivás Friss, ropogós falatok
Kórházban Burgonyás „sütemény” tojássalátával
A megfelelő étel kiválasztása Zöldségrudak diós salátaöntettel
Könnyű habos ételek Füstölt lazacos, édesköményes pirítós
Répakrém Paradicsomos, hagymás avokádópüré
Céklás, kecskesajtos hab Cézársaláta
Lágy paradicsomkrém Habcsók fekete áfonyával és fagylalttal
Füstölt csirkés, mandulás krém Granita zöld teából
Tejszínes tonhal naranccsal Epres carpaccio
Joghurtkrém fekete áfonyával Citromkrémes sütemény
Fügés banánkrém Zöldséges tempura szója mártással
Fahéjas almahab Pirított szendvics
Málnakrém Borjúfilé kukoricapehely-bundában
Pulykás, diós spenóthab Sajtos, paradicsomos minipizza
Padlizsánkrém zöld fűszerekkel Csirkés-gyömbéres tavaszi tekercs
Csirkés, sárgabarackos krém Cseresznyés morzsa
Krémes halfelfújt Mogyorós, mazsolás sült falatkák
Gombás szuflé vagy puding Almás sült szendvics
Barack melba „sodródó szigetekkel” Narancsos creme brulée
Sült vaníliakrém szuflé Szilárd és tápláló ételek
Vörös áfonyás krém Csirkekrémes szendvics
Forró citromkrém Rozskenyér túróval és szőlővel
Selymesen krémes fogások Grillezett zöldségek mozzarellával
Spárgakrémes garnélarák Almás, zelleres, brazil diós lepény
Avokádópüré naranccsal Édes-savanyú garnélarák
Ratatouille turmixolva Almás pite
Shiitake-gombakrém Sárgabarackos-fenyőmagos tekercsek
Borsós tonhalkrém mentával ízesítve Gyümölcsös jégnyalókák
Panna cotta mézzel és eperrel Nugátos kis kuglófok
Fahéjas almakompót Mentás csirkenyárs sült burgonyával
Citromos banánkrém Sonkás, spenótos héjában sült burgonya
Gyümölcsjoghurt jegesen Babos tortilla
Karfiolkrém csirkepogácsákkal Currys borjú fehérborban
Tojásrántotta sonkával és metélőhagymával Apró húsgombócok paradicsomszószban
Húsos káposzta szalonnával Sült ananász fagylalttal
Füstölt pisztráng burgonyával és brokkolival Bundás alma gyümölcssörbettel
Sajtos zöldségmix Rizspuding ribizlivel
Meleg körtekrém Francia pirítós piros gyümölcsökkel
Mézes tejsodó  
Meleg barackturmix  
Gőzölt barackkrém  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark