orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Omega-3 szakácskönyv

Michael van Straten: OMEGA-3 szakácskönyv

E-mail
Omega-3 szakácskönyv
Az Omega-3 szakácskönyv összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat, számtalan hasznos tanácsot ad és megtanít arra, hogyan használhatjuk ki legjobban az omega-3 zsírsav sokrétűen jótékony hatását. Talán újra kedvet csinál ahhoz, hogy a magyar konyha valaha fontos részét képező halételek ismét elfoglalják méltó helyüket étkezési kultúránkban.

Megjelenés: 2010
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 144
ISBN 978-615-5005-03-9
Sorozat: Diétás szakácskönyvek

bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.

Omega-3 szakácskönyvOmega-3 zsírsavból az emberek többsége a szükséges mennyiség felét sem juttatja a szervezetébe, holott létfontosságú tápanyag. Csökkenti a szív-érrendszeri és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, enyhíti a különböző gyulladásos betegségek, pl. az ízületi gyulladás tüneteit. Omaga-3-zsírsavhiány esetén hangulatzavar és viselkedési problémák, pl. depresszió, krónikus fáradtság szindróma, hiperaktivitás és olvasási nehézség léphet fel. Az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek az agy és a központi idegrendszer egészséges működéséhez.

A kötet átfogó képet nyújt az aktuális táplálkozástudományi vizsgálatokról, egyes krónikus betegségek kiegészítő terápiájaként alkalmazott omega-3 diétával kapcsolatos eredményekről, de a mindennapokban jól hasznosítható tanácsokkal is ellátja az olvasót.

Az omega-3 zsírsav legjobb forrása a hal. Magyarországon a halfajok számának csökkenése együtt járt a halfogyasztás csökkenésével, és a hal elkészítésének kultúrája is sajnálatos módon elsorvadt. Reméljük, hogy Michael van Straten természetgyógyász és táplálkozási szakértő receptjei újra kedvet csinálnak ahhoz, hogy a magyar konyha valamikor fontos részét képező halételek ismét elfoglalják méltó helyüket étkezési kultúránkban. Mire ügyeljünk, ha olajos húsú tengeri halat vásárolunk? Milyen halakból ehetünk korlátozás nélkül, és milyenekből nem? Miért válasszunk olívaolajos halkonzervet, és miért kerüljük a növényi olajban eltett termékeket? Hogyan biztosítsuk az omega-3 szükségletünket, ha vegetáriánusok vagyunk? – Ezekre és számtalan más kérdésre is választ ad ez a szakácskönyv.

A halat nem kedvelők, vagy a halat nem fogyasztó vegetáriánusok is tobzódhatnak az omega-3-ban gazdag zöldséges, tésztás, őrölt és nem őrölt magvakkal különlegessé tett ételreceptek között.
Minden étkezéshez – a reggeliktől a dzsúszokig –, és a család minden tagjának tartogat kellemes meglepetést e szakácskönyv több mint száz, „megvalósítást” kívánó receptje.

Jó étvágyat!


Megjelenés: 2010
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 144
ISBN 978-615-5005-03-9
Sorozat: Diétás szakácskönyvek

bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark