orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Orvosi szakkönyvek Orvosi kártyák

Orvosi kártyák

Orvosi kártya: Sav-bázis- és elektrolitzavarok

E-mail

Orvosi kártya: Sav-bázis- és elektrolitzavarokA hat oldalas kártya gyakorlati összefoglaló a sav-bázis és elektrolitzavarokkal összefüggő betegségekről, segíti a tünetek azonosítását, a differenciáldiagnosztika, ill. a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia kiválasztását. Könnyen átlátható segédlet a gyógyító munkában, de az orvostanhallgatók is jól használhatják a vizsgafelkészülésben.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Orvosi kártya: EKG-vonalzó

E-mail

Orvosi kártya: EKG-vonalzóÁtlátszó műanyagra készült EKG-vonalzó a lelet értékeléséhez. Minden, EKG-vizsgálatot végző, vagy a leletet értékelő orvos számára hasznos segítség, méretéből adódóan a betegágy mellett is használható.


Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Orvosi kártya: Elektrokardiográfia + EKG-vonalzó

E-mail

Orvosi kártya: Antibiotikum kezelésGyakorlati összefoglaló a leggyakoribb EKG-eltérésekről, a normál-EKG jellemzői; a myocardialis infarctus jelei, lokalizációja, stádiumbeosztása, a terheléses EKG menete, indikációi és kontraindikációi, az eredmény értékelése, átlátszó műanyagra készült EKG-vonalzó a lelet értékeléséhez. Minden, EKG-vizsgálatot végző, vagy a leletet értékelő orvos számára hasznos segítség, méretéből adódóan a betegágy mellett is használható.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Orvosi kártya: Echokardiográfia

E-mail

Orvosi kártya: Antibiotikum kezelésHiánypótló összefoglaló az echokardiográfiás vizsgálatot végző, vagy a leletet értékelő kardiológusok, illetve az érdeklődő háziorvosok számára. Az echokardiográfiás vizsgálatok normálértékeinek, valamint az egyes elváltozásokra jellemző értékek összefoglalója, differenciáldiagnosztikai összefoglaló, a vonatkozó diagnosztikai klasszifikációk.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Orvosi kártya: Antibiotikum kezelés

E-mail

Orvosi kártya: Antibiotikum kezelésSzervrendszerenkénti, azon belül indikációnkénti áttekintés az antibiotikus kezelésben indikált hatóanyagokról, a leggyakoribb 20 antibiotikum aktivitásspektruma 43 kórokozó esetében, dozírozás, farmakológia, mellékhatások összefoglalója. A H. Hof, Institut für Mikrobiologie (Mannheim) által összeállított, 2008-ban megjelent kártyformátumú kiadványunkat szakmailag lektorálta és a hazai viszonyokra adaptálta: Prof. Dr. Ludwig Endre.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter