orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Szívbarát receptek Részletes tartalom

Szívbarát receptek -- Részletes tartalom

E-mail

koleszterindiéta_receptekPaul Gayler: „Ez a könyv a mai világunkba illeszthető egészséges táplálkozással foglalkozik, csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk ötletdúsan, jó érzékkel és kellő gondossággal. Mindehhez segítségül hívom három évtized értékes tapasztalatát és a sok különböző ízvilágot, melyeket a világkörüli útjaim során ismertem meg." A következőkben néhány mintaoldalt adunk közre – ízelítőül. Jó étvágyat!


Megjelenés: 2009
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 160
ISBN: 978-963-88275-3-1
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.


RÉSZLETES TARTALOM

A kiadó előszava

BEVEZETÉS
Hosszútávú hatások
Életmódváltás
A koszorúér-betegségről
Angina
Szívinfarktus
Szélütés (stroke)
Kockázatcsökkentés
Koleszterin
A lipidek
Milyen a megfelelő lipidösszetétel?
Magas vérnyomás
Cukorbetegség
A megfelelő testtömeg megőrzése
Dohányzás
A testmozgás hiánya
A szívbarát étrend
Zsírok a szívbarát étrendben
Halak
Növényi omega-3 zsírsav-források
Gyümölcsök és zöldségek a szívbarát étrendben
A teljes értékű gabonafélék, a zöldségek és a hüvelyesek szerepe
Mérsékelt mennyiségű sovány hús, hal tejtermékek és tojás
A só és a cukor
Az életmód átfogó szemlélete
A megfelelő testtömeg
Családi szokások
A szívbarát konyha
Étteremben
A mesterszakács előszava
Egészséges, zsírszegény ételek készítése
Konyhafelszerelés
Grillezés
Sütőben sütés
Gőzölés
Főzés és buggyantás
Csőben sütés
Sütés/főzés mikrohullámú sütőben
Keverve sütés
Zsírjára sütés
Dinsztelés
Jótanácsok
Néhány egyszerű és zsírszegény levesalap
Csontleves marhacsontból
Csontleves csirkecsontból
Csontleves halcsontból
Zöldségleves

REGGELIK
Fűszeres kompót
Reggeli gyümölcskehely
Meleg vajas sütemény vörös és fekete gyümölcsökkel
Nyári gyümölcsök édes morzsával
Búzacsírás müzli
Fahéjas-banános palacsinta mazsolával és juharsziruppal
Mustáros hering zabliszttel
Füstölt lazacos tortilla
Málnás-narancsos muffin
Zabkása mangóval, kókusztejjel és pálmacukorral
Sofrito

LEVESEK ÉS SALÁTÁK
Thaiföldi gazpacho
Perzsa hagymaleves mentával
Tortillás sütőtökleves
Hideg hummusleves sáfránnyal és joghurttal
Kókusztejes gesztenyeleves korianderrel
Forró, savanyú kagylós erőleves
Árpás minestrone pestóval
Asopao (csirkepaella-leves)
Tamarindleves rákkal
Fűszeres cézársaláta ropogós pármai sonkával és szárított paradicsommal
Saláta csicseriborsóval, céklával és karfiollal, currys-tojásos öntettel
Feta sajtos lepénnyel és csicseriborsóval készült saláta
Murgh chaat (fűszeres csirkés, mangós saláta)
Saláta wokban sült kacsából, gyömbéres és fenyérfüves öntettel
Fűszeres garnélasaláta (pla talay)
Hideg tenger gyümölcsei saláta tésztával
Narancsos-áfonyás füstölt pisztrángsaláta rukkolával és tárkonnyal

ELŐÉTELEK ÉS KÖNNYŰ FOGÁSOK
Provence-i articsóka
Grillezett spárga póréhagymával
Padlizsán paradicsommal és tört búzás piláffal töltve
Csicseriborsóval töltött szőlőlevél
Erdei” baguette mozzarellával
Grillezett portobello-burger ricottával és rukkolás salátával
Shiitake gomba tésztával és ázsiai pestóval
Menemen (török tojásrántotta)
Indokínai rizsestál paneerral és kesudióval
Pa-ad tofu
Tormás tonhal-tartár uborkával és naranccsal, céklakrémmel
Dhal pogácsa ázsiai panzanellával
Párolt kagyló illatos ázsiai fűszerekkel Makrélás krémmel töltött paradicsom
Pisztrángos ceviche
Vékony szardíniás lepény

FŐÉTELEK
Fűszeres padlizsán gombás raguval
Indiai morzsás zöldség
Sült kukorica és zöldséges taco
Rataouille tökkel és cukkinivel
Mogyorókrémes tészta zellerrel és lágy fűszerekkel
Sáfrányos-fokhagymás gnocchi édesköményes raguval
Nyári zöldséges tészta citrommal és tárkonnyal
Csigatészta grillezett pirospaprikával és borsóval
Rizottó padlizsánnal, olajbogyóval és citrommal
Sütőben sült tökös rizottó
Laposhal mandulás bundában, sült krumplival és köményes ketchuppal
Grillezett laposhal articsókával, burgonyával és chilis-petrezselymes öntettel
Mustáros sült tőkehal citromhéjjal és kapribogyóval
Karamellizált tőkehal édes-savanyú mogyoróhagymával
Párolt tengeri süllő gyömbérrel és édes chilivel
Paprikás tőkehal bolognai portobello gombával
Csacsihal kagylóval és zöld vajjal
Makréla és mojo
Serpenyőben sült tonhal karórépával és marokkói öntettel
Füstölt chilis garnéla köménygumóval és céklás tzatzikivel
„Sült pisztráng a napilapban”
Párolt lazac gyömbéres misoval
Lazacos rizsgolyók uborkásparadicsomos salátával
Ördöghal biryanival
Grillezett makréla csatnival és édeskömény-gumóval
Makrélás tajine
Szardellás tészta paradicsommal és kapribogyóval
Füstölt tőkehal csőben sütve
Thaiföldi csirke-bitok
Keleties „ragadós” csirke
Csirkehús tonhallal és babos-kukoricás salátával
Fűszeres csirkesült korianderes kuszkusszal
Pollo arrabiato (fűszeres csirkepörkölt tökkel, chilivel és paradicsommal)
Kakas borban
Aszalt gyümölccsel, mandulával és vadrizzsel töltött csirkemell
Füstölt sonkával és kukoricával töltött csirkehús
Gyöngytyúk en papillote
Sült csibehús chililekvárral és joghurttal
Pulyka porchetta módra, mustáros aszalt gyümölcsökkel
Fácánvagdalt őszi gyümölcsökkel
Kacsahúsos sült tészta pasztinákkal
Balzsamecetes vadhús zöldborssal és vörös áfonyával
Sertés-bulgogi
Szicíliai báránysült sáfránnyal és mazsolás polentával
Fűszeres bárányszelet gyömbéres tökkel és korianderes samballal
„Mézesmázas” sonka chilivel, szilvával és mentás karórépával
Marhaszelet céklás-kapribogyós mártással
Grillezett marhaszelet rukkolás salsa verdével

DESSZERTEK
Banán és savanyú narancs „részegesen”
Gyümölcsös sült kebab csokoládés kuszkusszal
Csokis banán csőben sütve
Eper Romanov módra
Körte portói borral és áfonyamártással
Kávés-marsalás nektarin crčme fraîche-sel
Almás-cseresznyés baklava fahéjas öntettel
Gyömbéres puding
Meggyes tiramisu
Karamelles ananász és eper ánizsossáfrányos sziruppal
Gyümölcsös pite
Mogyoróvajas túrókrém torta

ALACSONY ZSÍRTARTALMÚ SZORBETEK
Málnás-vodkás jégkása
Jégkása citrommal és íróval
Jégkása passiógyümölccsel és citranccsal
Ricottás jégkása
Réteges nyári puding

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK


Megjelenés: 2009
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 160
ISBN: 978-963-88275-3-1
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.


 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark