orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap A diétás szakácskönyv-sorozatról

Világhírű séfek, mesterszakácsok diétás szakácskönyvei

E-mail

Diétás szakácskönyvekAz angol Kyle Cathie Limited kiadó egyedülálló sorozata a legújabb táplálkozástudományi vizsgálatokat felhasználva -- híres séfeket és mesterszakácsokat bevonva -- két éve adta ki az első kötetet. A nagy nemzetközi sikert aratott szakácskönyvsorozat köteteit számtalan nyelvre fordították le és egyes kötetek már újabb kiadást is megéltek.

A Zafír Press Kiadó 2009-ben a krónikus betegek számára összeállított – külföldön már nagy sikert aratott – diétás receptkönyvekkel az egészségügyi ismeretterjesztésben unikális könyvsorozatot indított útjára. A mesterszakácsok és dietetikusok közreműködésével készült szakácskönyvek a legújabb táplálkozástudományi vizsgálatokra épülnek, ugyanakkor a ma legigényesebbnek és legdivatosabbnak tekinthető gasztronómiai elvárásoknak is minden tekintetben megfelelnek.

E könyvekből megtanulhatjuk, hogyan táplálkozzunk okosan, az  egészségünket is szem előtt tartva, és legfőképpen azt, hogy ma már nem kell választanunk az egészség és az ízletes ételek között. A szakácskönyvek meggyőzően bizonyítják, hogy a diéta során is ízletesebbnél ízletesebb ételeket fogyaszthatunk.

Nem is olyan régen az egészséges táplálkozás fogalma még egyet jelentett az önmegtartóztatással, a megvonással és az unalmas ételekkel. E könyvekből megtanulhatjuk, hogyan táplálkozzunk okosan, az  egészségünket is szem előtt tartva, és legfőképpen azt, hogy ma már nem kell választanunk az egészség és a jó ételek között.

A sorozat egyes kötetei egy-egy krónikus betegséget, vagy valamilyen terápia mellett ajánlott étrendet, ételrecepteket tartalmaznak – az összetevők, mennyiségek tekintetében a legújabb táplálkozástudományi kutatásokat figyelembe véve.  A szerkesztők a dietetikai szempontok mellett arra törekedtek, hogy az ételek ugyanolyan kívánatosak, ízletesek legyenek, mint a nem diétás ételek, hogy a betegek számára öröm maradhasson az étkezés. A receptek többségét világhírű séfek és mesterszakácsok jegyzik. A receptek az egész család számára is elkészíthetők, és senkinek sem fog feltűnni, hogy diétás fogásokból áll a családi étkezés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Szívbarát receptek >>
A koleszterin csökkenthető >>
Kemoterápia alatt >>
A prosztata védelmében >>

 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark