orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Nőgyógyászati onkológia

Nőgyógyászati onkológia

E-mail
A női genitális daganatos megbetegedések diagnosztikájáról és terápiájáról szóló kötet két korábbi, sikeres kiadása után a harmadik, jelentősen bővített és aktualizált kiadást tartja kezében a Tisztelt Olvasó. 

Megjelenés: 2012
Méretek: 125*200 mm
Oldalszám: 322 oldal
ISBN 978-615-5005-28-2

bolti ár 3450 Ft
webáruházi ár 3250 Ft
Menny.

Nőgyógyászati onkológia

Az onkológiában, mind a radiológia, a kemoterápia, mind a képalkotó eljárások terén rendkívül gyors ütemű fejlődés zajlik. 

A jegyzet egykori, első kiadása és az Országos Onkológiai Intézet által indított, a jegyzetre épülő első tanfolyam óta sok év telt el, mialatt nemcsak a továbbképzést egészítették ki újabb és újabb témákkal, hanem a jelen kötet szerzőgárdája is jelentősen bővült, valamint a mű terjedelme is kézikönyv-méretűre duzzadt.

A kötet 16 fejezetben dolgozza fel a nőgyógyászati onkológia aktuális kérdéseit. A korai diagnosztika, a képalkotó vizsgálatok, a stádium meghatározása, majd a daganatos megbetegedések és a terápia lokalizáció szerinti tárgyalása mellett, a szerzők külön fejezetet szenteltek többek között a szupportív és palliatív kezelés, a malignitáshoz társuló hypercalcaemia, a sugárkezelés, a nőgyógyászati daganatsebészetben jellemző bélsebészeti beavatkozások, valamint a betegek pszichés vezetése és a szakápolás témaköreinek is.

A szerzők a hazai és nemzetközi ajánlásokat szem előtt tartva, az információt gyakorlatias megközelítésben dolgozták fel. 

A könyv a nőgyógyász-onkológusok, onkológus és nőgyógyász szakorvosok mellett, minden olyan egészségügyi szakember polcán helyet érdemel, aki szerepet vállal a nőgyógyászati onkológiai betegek ellátásában.
Megjelenés: 2012
Méretek: 125*200 mm
Oldalszám: 322 oldal
ISBN 978-615-5005-28-2

bolti ár 3450 Ft
webáruházi ár 3250 Ft
Menny.


 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark