A mesterszakács szerző – Daniel Green – nemzetközi sikerkönyvet alkotott: a fűszerek ötletdús és okos kombinálásával – a bazsalikomtól és a mentától a gyömbérig, a chiliig és a citromfűig – úgy bolondítja az egyszerűbb fogásokat is, hogy az ételek csodálatos ízekkel telítődnek, és észrevétlenül helyettesíti az ízfokozó, ám a koleszterinszintet emelő zsírokat. „Mesteri fogásokkal” csökkenti a tejszín és a vaj használatát is anélkül, hogy ez az ízek rovására menne. A kötet társszerzője Catherine Collins RD a londoni St. George Kórház vezetõ dietetikusa, Brit Dietetikus Társaság hivatalos szóvivője, aki állandó szereplője a különböző televízióműsoroknak.
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 144 ISBN: 978-963-88275-2-4 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||||||
Daniel Green megannyi tippet-trükköt oszt meg velünk, amik az életünkbe könnyedén, lemondások nélkül, pusztán odafigyeléssel beépíthetők, a koleszterinszint szempontjából mégis előnyösek. A receptek többsége egyszerű és egyben érdekes, s amire a szerző külön figyelmet szentelt: megjelenésük is esztétikus – mindenki megtalálhatja a maga ízlésének legmegfelelőbb ételeket.
Mindehhez segítségül hívta sokéves tapasztalatát, újító ötleteit, távol-keleti útjait és a mediterrán országok főzési stílusát. Így született meg a több mint 100 recept. A dietetikus társszerző táplálkozási tanácsai szerint, észrevétlenül becsempészte a koleszterinszintet csökkentő, jótékony hozzávalókat, mással pótolta a koleszterinszintet emelőket.
Ez nem egy „elszállt, egészségmániás” szakácskönyv, hanem a mai világunkba illeszthető egészséges táplálkozással foglalkozik, ami szerint a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk változatosan, jó érzékkel és kellő gondossággal.
Nem is olyan régen az egészséges táplálkozás fogalma még egyet jelentett az önmegtartóztatással, a megvonással és az unalmas ételekkel. Ez ma már egyáltalán nem igaz. E könyvből megtanulhatjuk, hogyan táplálkozzunk okosan, a koleszterinszintet, s így a szívünk és az ereink egészségét is szem előtt tartva. A szakácskönyv meggyőzően bizonyítja, hogy a koleszterincsökkentő diéta során ízletesebbnél ízletesebb ételeket fogyaszthatunk. És legfőképpen azt, hogy nem kell választanunk az egészség és a jó ételek között.
A könyv megjelenését támogatta: a H.E.A.R.T UK
A szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért tevékenykedő elismert és neves szervezet az Egyesült Királyságban. A szervezet kiemelt céljának tekinti a kockázati tényezőket csökkentő életmód, a szívbetegségek körében pedig a tudatos egészségmegőrzés népszerűsítését. Részletes információt szolgáltat mindezekről a nagyközönségnek és az egészségügyi szakdolgozóknak egyaránt.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 144 ISBN: 978-963-88275-2-4 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||||||