A kötet főtámogatója a Prosztatadaganat Kutatási Alapítvány (Prostate Cancer Research Foundation, PCRF) volt. Az Alapítvány alapvető célja: egyrészt, hogy támogassa a prosztata daganataival kapcsolatos független kutatásokat a világ minden részén, másrészt elősegítse, hogy e kutatások eredményeit a téma kutatói megismertethessék egymással.
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 176 ISBN: 978-963-88275-8-6 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||
A kutatás fontossága: A prosztatarák a férfiak körében a leggyakoribb daganatos betegség az Egyesült Királyságban, a negyede az összes diagnosztizált daganatos betegségnek. Az angliai férfiak körében ez a második leggyakoribb halálhoz vezető daganatfajta: évente 10 000 férfi hal meg ebben a betegségben – óránként átlagosan egy.
A terület további kutatásokat kíván, mivel még sok részlet ismeretlen előttünk. Így például nem tudjuk, hogy az idősödő férfiakban miért jelentkezik a prosztata jóindulatú megnagyobbodása. Nem rendelkezünk pontos eljárásokkal, amelyekkel megkülönböztethetnénk a sürgős kezelést igénylő eseteket azoktól, amelyek talán soha nem igényelnek majd beavatkozást. A többi daganatkutatásához képest a prosztatadaganat kutatása jelentősen alulfinanszírozott, pedig a népesség öregedése várhatóan magával vonja e betegség gyakoribb megjelenését.
A PCRF már 2004 óta támogatja Rayman professzorasszonyt, akinek első, általunk szponzorált kutatása a szelén prosztatadaganatokra kifejtett jótékony hatását vizsgálta. Ez a korai kutatás vezetett e szakácskönyv megszületéséhez. Az étrend jelentős szerepe a prosztatadaganat kialakulásában bizonyított, és számos tanulmány e betegség gyakoriságának növekedését jelezte olyan emberek körében, akik saját hagyományos nemzeti étrendjüket a nyugati világ étkezési szokásaival váltották fel. Ugyanakkor még egy tanulmány sem született, ami ötvözte volna az étrend hatásaival foglalkozó publikációk és a prosztatadaganat kutatásának eredményeit. Ez a szakácskönyv egyedülálló és hasznos segítsége lehet minden olyan férfinak és családjának, aki szeretné a kutatások eredményeit a mindennapi életben is hasznosítani, és hajlandók tenni az egészségükért.
A Rayman professzorasszony és csapata által válogatott receptek segítenek megismerni a jótékony hatású ételeket és az ajánlott fogyasztási mennyiségeket.
Nagy örömünkre szolgált, hogy e könyv megszületését támogathattuk. Bízunk benne, hogy értékes útmutatóul szolgál majd sok férfinak és azoknak, akik törődnek velük, hogy egészségesebb életet élhessenek.
Jó étvágyat!
Dr. Chris Adams, elnök
Prof. Cristopher Woodhouse, tudományos elnök
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK
- Előszó >>
- A szerzőkről >>
- A Zafír Press Kiadó előszava >>
- A Prostate Cancer Research Foundation előszava >>
- Részletes tartalom >>
- Receptek >>
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 176 ISBN: 978-963-88275-8-6 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||